Handlekurv
- Bedriftslunsj
- Møtemat
- Fruktkurver
-
Dagligvarer
-
Økologisk
-
Frukt og Grønt
-
Drikke
-
Bakevarer
-
Pålegg
-
Meieri
-
Middagstilbehør
- Frysevare
- Kjøtt & Pølser
- Asiatiske varer
- Taco
- Ferdigretter
- Rett i Koppen & Supper
- Barnemat
- Ris, Couscous & Gryn
- Pasta & Nudler
- Pasta Glutenfri
- Krydder
- Olje, Eddik & Balsamico
- Ketchup & Sennep
- Dressinger
- Soya, Pure & Chili Paste
- Sauser, Buljong & Kraft
- Desserter
- Øvrige Middagstilbehør
-
Diverse
-
Økologisk
- Inspirasjon
Bærekraftig lunsj på jobben
Det har aldri vært viktigere å ta grønne valg i arbeidshverdagen. Slik sikrer du at jobblunsjen din er bærekraftig.
I en tid der vi alle blir stadig mer opptatt av miljø og bærekraft, er det naturlig å se på alle deler av livet vårt. Hva slags fotavtrykk etterlater vi oss? Hva slags følger får valgene vi tar på vegne av oss selv og andre? Vi tilbringer mye av vår hverdag på jobben. Og det å tilpasse arbeidsplassen etter nye oppdaterte standarder er en selvfølge når det kommer til alt fra transportvalg til papirbruk. Men hvor bærekraftig er egentlig lunsjkulturen din?
En bærekraftig lunsjkultur handler nemlig ikke bare om hva vi spiser, men også hvordan vi
håndterer ressurser, matsvinn og felles vaner. Her er noen konkrete måter du og din bedrift kan legge til rette både for en grønnere hverdag og en bedre fremtid.
1. Tilby mer plantebasert mat
Det aller mest effektive tiltaket du kan gjøre for å bidra til en mer bærekraftig lunsj på jobben, er å gjøre grønnsaker til en hovedrolleinnehaver og ikke en birolle når lunsjen skal serveres. En av de mest effektive måtene å redusere miljøavtrykket på er å kutte ned på kjøttforbruket. Utfordre kantinepersonellet ditt, eller velg cateringselskaper som tilbyr smakfulle, plantebaserte alternativer. Dette kan også gjøres enkelt gjennom kjøttfrie dager, som for eksempel “Meatless Monday". På Lunsj.no tilbyr vi alltid smakfulle vegetariske varmretter, i tillegg til ferdig oppkuttet frisk frukt og grønt.
2. Kutt matsvinnet
Innfør systemer som gjør det enkelt å bestille riktig mengde mat, og oppfordre til bevissthet rundt porsjoner. Rester kan gjøres tilgjengelige for ansatte senere på dagen eller doneres til veldedige formål der det er mulig. Ved å velge en cateringleverandør til lunsj slipper du overproduksjon av mat i egen kantine, og har full kontroll på hvor mange porsjoner som produseres og serveres for å dekke din bedrifts behov.
3. Reduser engangsplast og emballasje
Dropp plastbestikk, engangskopper og emballasje der det lar seg gjøre. Gjenbrukbare beholdere og kopper, sammen med oppvaskmuligheter, gjør det både miljøvennlig og hyggeligere.
4. Tilrettelegg for matpakker og hjemmelaget mat
Ikke alle har mulighet eller ønske om å bruke kantine. Ved å tilby mikrobølgeovn, kjøleskap og et hyggelig spisested, gjør man det enklere for ansatte å ta med seg bærekraftige lunsjalternativer hjemmefra.
5. Fremme lokal og sesongbasert mat
Ved å bruke leverandører som fokuserer på kortreist og sesongbasert mat, støtter man lokale bønder og reduserer klimaavtrykket knyttet til transport og lagring. På Lunsj.no jobber vi med lokale produsenter av grønnsaker, egg, bakervarer og kjøttprodukter. Dette sikrer både topp kvalitet, kort reisevei og støtte til lokalt næringsliv for mindre aktører. Å bidra til å skape lokalt mangfold er også en god bærekraftig tanke.
6. Skap en kultur for deling og bevissthet
Inviter til lunsjprat om bærekraft, del oppskrifter internt, eller arranger små kurs og foredrag. Når ansatte selv blir inspirert, sprer det seg gjerne som ringvirkninger både på jobb og privat. Vi kan tilby matlagingsworkshops for din bedrift med enere innen restaurantfaget, som Norges beste sushikokk Jonathan Romano fra Kvarøy laks. Inspirer til kreativ matlaging både på jobb og hjemme, og bidra til sunne, friske ansatte, økt teamfølelse, og en bærekraftig bedriftskultur.
7. Velg miljøvennlig transport
Velg leverandører som tilbyr matleveranse via elbil og sykkel. Og pass på at lokale matprodusenter og lokale råvarer prioriteres så mye som mulig av cateringbyrået dere velger. Våre blide sjåfører i de fargerike Lunsj.no-elbilene leverer daglig smakfulle retter til store og små bedrifter i Oslo og omegn. Og vi passer på at så mye som mulig av råvarer og matproduksjon hentes fra lokale leverandører med kvalitet og bærekraft i fokus.
Les mer om hvorfor det er viktig med felles lunsj på jobb her!
Det er mye du kan gjøre for å bidra til en mer bærekraftig lunsjkultur.
En bærekraftig lunsjkultur handler ikke om å påtvinge endringer, men om å tilrettelegge for bedre valg. Når bedrifter viser vei, følger de ansatte ofte etter – og sammen kan man gjøre en positiv forskjell både for helse, miljø og trivsel. Både for denne generasjonen og for den neste. Det synes i hvert fall vi gjør at lunsjen smaker ekstra godt. Server bærekraftige matretter fra lunsj.no!
Kontakt oss i dag for tilbud om lunsj på jobben i Oslo og Akershus!
Relaterte innlegg




